Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Γεωπαθητικό στρες και υγεία

Μπορούμε να έχουμε πληρότητα, υγεία και ευτυχία
αν ζούμε με Αλήθεια, Απλότητα και Αγάπη
Γεωπαθητικό στρες και υγεία

Το Γεωπαθητικό στρες: Οι φυσικές γεωακτίνες, οι οποίες δημιουργούνται από το μαγνητικό πεδίο της γης, ξεκινούν από το εσωτερικό της, φθάνουν στον φλοιό και προεκτείνονται προς τα επάνω σχηματίζοντας δίκτυα ή αλλιώς πλέγματα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το Χάρτμαν και το Κιουρί.
Οι φυσικές γεωακτίνες όταν διασταυρώνονται μεταξύ τους ή όταν συναντούν στο εσωτερικό της γης φλέβες νερού, υπόγεια νερά, ορισμένα ορυκτά και τεκτονικά ρήγματα, γίνονται επιβλαβείς (γεωπαθητικές) διότι παραμορφώνεται το φυσικό μήκος κύματός τους. Οι γεωπαθητικές ακτινοβολίες προκαλούν στον οργανισμό μας το γεωπαθητικό στρες το οποίο βλάπτει το σώμα και την υγεία μας. 

Γεωπαθητικό στρες και υγεία: Πολλοί ερευνητές τον αιώνα που πέρασε μετά από συστηματικές έρευνες απέδειξαν τον συσχετισμό του γεωπαθητικού στρες με τις διάφορες ασθένειες ιδιαίτερα με τον καρκίνο.

Οι γεωπαθητικές ακτίνες δεν δημιουργούν τις ασθένειες άμεσα αλλά δημιουργούν το υπόβαθρο εμποδίζοντας την ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας, κλονίζοντας την φυσική λειτουργία του νευρικού συστήματος και εξασθενώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Το γεωπαθητικό στρες επηρεάζει τις βιοηλεκτρικές διεργασίες των κυττάρων του σώματος και μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολέμα τις ασθένειες.

Επίσης αποδείχτηκε ότι η αντίσταση στην θεραπευτική αγωγή συνδέεται με την έκθεση σε γεωπαθητικές ακτίνες και όταν απομακρύνεται η επίδραση τους η θεραπεία γίνεται αποτελεσματικότερη.

Το γεωπαθητικό στρες σε συνδυασμό με άλλους επιβλαβείς παράγοντες (κάπνισμα, κληρονομικότητα, κακή διατροφή, ψυχολογικά προβλήματα κ.λπ.) δημιουργεί τις προυποθέσεις για να αρρωστήσουμε.

Παραθέτω ένα μικρό κατάλογο με προβλλήματα υγείας που μπορεί να σχετίζονται με το γεωπαθητικό στρες.
Ασθένειες: καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας, άσθμα, ανικανότητα, διαβήτης, επιληψία, αποβολές, κυκλοφορικές παθήσεις, αλλεργίες, καρδιοπάθειες, διαταραχές στομαχιού, ρευματισμοί, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, κατάθλιψη, νευρικές-ψυχικές-συναισθηματικές διαταραχές, πονοκέφαλοι, αϋπνίες, δυσκολία στην σύλληψη παιδιών.
Για τα παιδιά: νυχτερινή ενούρηση, μαθησιακές δυσκολίες, λευχαιμία, προβλήματα συμπεριφοράς, κ.λπ.
Συμπτώματα: Ατονία, πόνος στις αρθρώσεις, ανησυχίες, ακεφιές, φοβίες, υπερδιέγερση, νευρικότητα, τάσεις θυμού, υπνηλία χωρίς λόγο, εύκολη κούραση πρωινή ατονία όταν δυσκολευόμαστε να σηκωθούμε το πρωί από το κρεβάτι.


Πότε επιρεάζεται η υγεία μας από το γεωπαθητικό στρες.

Παθαίνουμε γεωπαθητικό στρες όταν το κρεβάτι που κοιμόμαστε βρίσκεται τοποθετημένο σε μέρος που περνούν γεωπαθητικές ακτίνες. 
Το ίδιο συμβαίνει και  όταν ο καναπές ή η πολυθρόνα που καθόμαστε αρκετές ώρες στο σπίτι ή στο γραφείο είναι εκτεθειμένα σε επιβλαβείς γεωπαθητικές ακτίνες.

Γενικά όταν είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά για πολλές ώρες στα γεωπαθητικά ρεύματα ή ακτίνες το ενεργειακό μας πεδίο φορτίζεται από τις γεωπαθητικές ακτινοβολίες και διαταράσεται η φυσιολογική λειτουργία  του..

 Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τη νύχτα η γεωπαθητική ακτινοβολία γίνεται 2-3 φορές πιο δυνατή και γι αυτό πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε ποιά θέση θα βάλουμε το κρεβάτι μας. 

Τονίζουμε επίσης ότι ορισμένοι χώροι λόγω της πολύ δυνατής γεωπαθητικής ακτινοβολίας είναι τελείως ακατάλληλοι για δόμηση από πλευράς υγείας. 

Αντίθετα υπάρχουν τοποθεσίες με πολύ θετική ενέργεια. Πολύ θετικά ενεργειακά μέρη στην Ελλάδα είναι η Ακρόπολη των Αθηνών, οι Δελφοί, τα μέρη που ήταν οικοδομημένα διάφορα θεραπευτήρια (Ασκληπιεία) και άλλοι ιεροί χώροι. Χώροι που δεν έχουν ούτε θετική ούτε βλαβερή ενέργεια χαρακτηρίζονται ως ουδέτεροι και δεν επηρεάζουν την υγεία μας.

Ειρήνη,  Αγάπη,  Αρμονία